Het ontstaan van ons logo

 Ik had een logo in mijn hoofd dat symbool moest staan voor onze aandoeningen, het moest zowel geschikt zijn voor gastroparese als voor het dumpingsyndroom.

Twee totaal verschillende aandoeningen die als enige overeenkomst hebben dat ze allebei worden veroorzaakt door de maag. Ons leven wordt door de aandoening in zijn greep gehouden en dat wilde ik uitbeelden. Maar HOE?

De hand moest zo afgebeeld worden om duidelijk te maken dat de maag (het symbool voor de betreffende aandoening) in de greep wordt gehouden. 

Op een bepaald moment waren wij hier thuis aan het brainstormen over HOE ik nu voor elkaar kon krijgen wat ik wilde en zei Marc: "Eigenlijk moeten we een echte maag hebben, die vasthouden en zo een foto maken". Nu is het natuurlijk wat moeilijk om aan een echte maag te komen maar het idee was geboren. Ik ben eerst een afbeelding van een maag gaan zoeken, heb die gekopieerd en toen op stof getekend. Vervolgens heb ik de maag met de naaimachine genaaid en gevuld met watten.

Het was de bedoeling dat ik de maag zou vasthouden en Marc de foto's zou maken maar mijn handen waren te klein dus de hand op de foto is van Marc. We hebben een hele foto sessie gemaakt met de hand op diverse manieren rond de maag en voila, ik kreeg eindelijk wat ik wilde. De foto op zich was goed gelukt maar we wilden hem in een getekende vorm dus zijn we er mee aan de slag gegaan in een foto bewerkingsprogramma op internet. Toen dit allemaal was gelukt is Margriet er mee aan de gang gegaan om het geheel in elkaar te passen tot een mooi geheel in de kleuren van de rest van de header.

Het Forum

Er klonken steeds vaker stemmen op dat men ook graag een forum wilde om lief en leed met elkaar te delen dus  is Margriet begonnen een klein forum te bouwen. Als team hebben we de indeling voor het forum gemaakt. We zijn daar ontzettend blij mee want zij is een heel welkome ondersteuning voor wat betreft gastroparese en sondevoeding. Wij hopen dat onze gebruikers steun en herkenning bij elkaar vinden, tips over en weer uitwisselen en dat is precies waar deze hele website en het forum voor bedoeld zijn!
We groeien nog steeds en voor de toekomst liggen er alweer diverse nieuwe stukken op de plank.

 

Peet, 13 juli 2012

 

 

Copyright © 2024 Maagdarmstoornis . Alle rechten voorbehouden.